Monday, 25 November 2013

assignment 4 advanced electronics

 salam.,. arghh stress nya 3 hari dah buat tapi macam tu lah.. calculation yg basic je dpt.. explaination unt qn 1. b c dapat la kot. a tu xphm.. ade yang buat tapi macam diorang state ideal op.amp characteristic.. macam tu ke??? and yang 2.c tu kena lukis circuit.. sape tahu?.. tolong heee btw gmba2 ni macam xdpt membantu je... nak kena buat cepat sbb nak balik rabu ni.. sape2 yg bermurah hati nak aja.. amat2lah dipersilakan. atau nak discuss same2 ke.. hee peace

new discussion:
untuk yang 2(c) soalan erm.. macam mne ni. gain yang die bg 2 2 -ve. means ade phase shift 180 degree antra input signal dgn output signal (opposite o inverted). rsenye still lagi dalam inverting amplifier. tapi ntah la. sebab kan klo non-inverting amp gain die +ve. 





p/s: nina. yang 2(c) tu da xhbes buat.. tapi kan kite boleh pilih R1 ang Vin pastu Rf and Vout boleh dpt dr calculation kan/... 






No comments:

Post a Comment