Tuesday, 26 November 2013

KISAH DIA #1

Salam. sebenarnya apa yang aku ceritakan ni adalah kisah benar yang mungkin akan ditokok tambah atau dikurangkan supaya tidak mengaib kan tuan punya cerita sebenar. dan kepada orang yang aku ceritakan ni. semoga awak dan keluarga bahagia dan sihat selalu.

sekitar 7tahun yang lepas, di satu kawasan perkampungan yang kecil lagi terceruk dari moden arus teknologi yang berkuasa tinggi tapi kampung tu masih lagi tak membangun even network coverage untuk telefon pun susah nak ade . agak pelik jugak sebab sekarang bandar kampung tu sama maju dengan skudai yang tempat aku belajar ni. so eh teruskan kepada cerita awak dia ea.
nama dia ni enissa bukan nama sebenar tapi panggil je eni bukan nama sebenar jugak. pada 7 tahun lepas eni ni masih lagi sekolah rendah. dan sekarang umurnya mungkin 17 18 atau juga 19. tetapi dah ade anak kembar sekitar hampir umur awal 2tahun. rezeki die kahwin awal. even dia dah kahwin awal banyak sangat dugaan yang dia tempuhi.

okeh. ni opening untuk KISAH DIA ni.. erm. kepada awak eni. saya mintak kebenaran untuk tulis kisah hidup awak yang sebelum2 awak kahwin boleh x?? plus saya dah xkenal dah orang2 kampung yang awak dulu tu.. sebab hidup saya berpindah randah so xdek lah nak bergossip je kat kg tu.. hehe

Monday, 25 November 2013

assignment 4 advanced electronics

 salam.,. arghh stress nya 3 hari dah buat tapi macam tu lah.. calculation yg basic je dpt.. explaination unt qn 1. b c dapat la kot. a tu xphm.. ade yang buat tapi macam diorang state ideal op.amp characteristic.. macam tu ke??? and yang 2.c tu kena lukis circuit.. sape tahu?.. tolong heee btw gmba2 ni macam xdpt membantu je... nak kena buat cepat sbb nak balik rabu ni.. sape2 yg bermurah hati nak aja.. amat2lah dipersilakan. atau nak discuss same2 ke.. hee peace

new discussion:
untuk yang 2(c) soalan erm.. macam mne ni. gain yang die bg 2 2 -ve. means ade phase shift 180 degree antra input signal dgn output signal (opposite o inverted). rsenye still lagi dalam inverting amplifier. tapi ntah la. sebab kan klo non-inverting amp gain die +ve. 





p/s: nina. yang 2(c) tu da xhbes buat.. tapi kan kite boleh pilih R1 ang Vin pastu Rf and Vout boleh dpt dr calculation kan/... 






Saturday, 23 November 2013

parodi macam cantik je macam comel je

Assalamualaikum,..
tak nak cakap banyak. tapi nak pesan lah dekat anak2 sedara cousin2 atau saudara terdekat. kalau nak post parodi kat utube pikir la banyak kali. jangan nak malukan makcik kamu mni haaaa. pape pun layan dulu lagu nasyid yang Oh! Media upload neh.. besttt..

ermm.. unt komen yang some of dr korg yang cakap lagi better cakap "macam cantik je macam comel je" kepada word yg lagi elok seperti memang ciptaan Allah mmg dah cantik lagi sempurna. dinasihatkan supaya think positive. hamba Allah yang cipta lagu ni buat lagu hasil kreatif idea dr video tu. so jangan lah nak kondem sgt. plus instead of pikir2 negatif.. cubalah hayati sepenuhnya.. dan amik yang positive.. lagi better kan :).. last word dr saya.. sememangya segala pujian itu milik mutlak Allah SWT, SUBHANALLAH..

Sunday, 3 November 2013

Roost Juice Bar Johor Bahru

Assalamulaikum..

kalini nak update pasal makanan dan minuman yang ade dekat roost juice bar ni. mula-mula mase on da way nak pegi sana teramatlah giler jam. kiteorg stuck dengan jam almost 2 hours kot. mmg la sekejap tapi nanti nak balik utm lambat. so sampai dekat sana around 11. 1st reaction bile masuk je terdetik macam rumah lame mkcik ak dekat p.mas repek. tersangat lah antik retro. memang pilihan dan citarasa aku. untuk lepak2 dan bergambar amat sesuai skali. bonus aritu kiteorang pergi masa deepavali. ohsem lah dapat tengok bunga api skali. air die best makanan pun sedap. xmention specific menu sebab semua sedap. tapi xbyk sangat la choice, ade ayam dan itik je klo xsilap la.. pasta n nasi ayam pun ada. ni gamba yang sempat di snap sebelum bateri habis:




okee gamba ini agak full screen

gambar ni plak amik mase ak xseda sbb tgh syok kt org sbelah kiki






okeh. tu je gamba yang aku boleh upload. mase balik utm. pakguard plek la lewat malam jumaat kiteorg baru nak balik utm. xsempat die nak bagi lecture. salah sorang kawan ak, meen cakp kiteorg g tgk bunga api. then pakguard balas sambil gelak sebab pikir kiteorg g sambut deepavali.. hehee

pandangan VS doa

Assalamuaalaikum.dah lame xupdate blog. kdg2 xdek idea nak update dan kdg2 bile ade idea malas la pulak nak update. tapi kalini tiba2 je terlintas nak update something. act nak post je dekat facebook. tapi macam panjang la pulak.

kalini pasal pandangan VS kata-kata (doa)

bile tengok org sexi. kdg2 hati akn terdetik ee sexinye mesti prangai pun zero
bile tengok org buat salah. kdg2 hati terdetik teroknye prangai.
bile tengok org buat itu ini yang negative kdg2 terdetik macam2 yg negative di hati.

dan apa salah kalau ubahkan detik negative tu kepada doa. atleast ade jugak perubahan dr hati. bukannye doa yg negative yang akan buatkan seseorg tu lagi trok.
kata2 walaupun dari hati.. itu adalah doa.

Akhir kata, semoga ak pun dapat buat benda yang sama.. amiinn..